0

Snel ontnuchteren doe je zo

Wil jij na een gezellig festival of een avondje stappen snel ontnuchteren? Dan zijn daar een aantal handige trucjes voor. Een alcoholisch drankje op zijn tijd kan geen kwaad, het zorgt voor sfeer en je wordt er zelf ook een stuk aangenamer van. Maar na een teveel aan drankjes kun je al snel uitgedroogd en dronken worden. Om dit te voorkomen heb je een aantal handige voorzorgsmaatregelen. Lees je mee?

Hoe word ik snel nuchter?

Snel nuchter worden kun je op een aantal manieren doen, namelijk:

  • Neem na ieder glas alcohol een glas water: dit zorgt ervoor dat je minder snel dronken wordt, maar bovenal droog je op deze manier niet uit. Op een festival is het vaak warm en dans je daarnaast ook nog eens veel. Goed drinken is dan de enigste oplossing om jouw de dag en nacht door te slepen.
  • Neem Premulon mee naar het festival: dit zijn pilletjes die ervoor zorgen dat je twee tot drie keer  zo snel nuchter wordt dan normaal. Handig wanneer je de volgende dag zonder koppijn op wilt staan. Premulon helpt als het ware je lever een handje waardoor de alcohol sneller afgebroken kan worden.
  • Zorg voor voldoende rust: ga je een aantal dagen naar een festival? zorg er dan wel voor dat je minimaal 8 uren per dag slaapt. Zo kan je lichaam zich goed herstellen en kun je er de volgende dag weer tegenaan.

Voorzorgsmaatregelen nemen

Een kater voorkomen is altijd beter dan behandelen. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt toepassen wanneer je van plant bent om een festival te bezoeken zoals de volgende:

1) Neem altijd een flesje water mee en houd deze bij de hand. Zo kun je op ieder moment je vochtgehalte aanvullen.

2) Smeer je goed in met zonnebrandcrème: bezoek jij een zomers festival met hoge temperaturen? zorg er dan voor dat je altijd zonnebrandcrème bij hebt. Verbranden en een zonnesteek liggen op dit soort dagen op de loer. Bereid je dus goed voor!

3) Neem een pet of hoedje mee om een zonnesteek te voorkomen. Wanneer je midden in een open gebied staat te feesten waar de zon volop schijnt. Is het aan te raden om je hoofd koel te houden. Dit kun je gemakkelijk doen door het dragen van een pet of hoed.

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *