0

Online whisky kopen

Online whisky kopen – Whisky is een sterke alcoholistische drank en wordt in verschillende werelddelen gedronken. Om heerlijk te genieten van een whisky is het belangrijk om de juiste glas te kiezen. Vaak wordt er gekozen voor een tulpvormig whiskyglas, deze heeft ook echt de vorm van een tulp. Vaak kiest men ook voor een tumbler glas, dit is een glas met kristal en heeft vaak een ronde vorm, deze worden ook vaak gebruikt voor cocktails. Ten slotte kiest u of u er water of ijsblokjes bij wilt voegen. Ook wordt het soms clean gedronken, dit betekent dat u er niks bijvoegt en de whisky alleen drinkt. Let op: Dit kan heel sterk zijn en wordt daarom ook vaak afgeraden.

Waar schenkt u whisky in?

We hebben al gezegd dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een tulpvormig en Tumblr glas om whisky uit te drinken, maar wat voor glas is het nou precies. De Tumblr is een klassiek whiskyglas omdat het al jarenlang wordt gebruikt om whisky in te serveren. Deze glazen zijn er in vele soorten en maten, ook verschillen ze van prijs. U kunt er een bij de Hema halen voor minder dan een tientje, terwijl je ook een Tumblr glas hebt voor een paar honderd, het ligt er maar net aan wat u wilt hebben. Alle Tumblr glazen zijn breed van onderen en loopt smal toe, het is gemaakt van stevig glas en is een must-have voor een whisky liefhebber.

Nu gaan wij wat dieper in op de tulpvormige whisky glas, dit glas heeft echt een vorm van een tulp. Het is ook breed van onderen en loopt smal naar boven toe. Ook heeft het een soort van onzichtbare lijn, dit laat zien tot waar u de whisky moet vullen. Ook is dit glas geschikt om eerst goed aan uw whisky te ruiken.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van whisky glazen, het verschilt per land waar de whisky uit gedronken wordt.

Verschillende soorten whisky’s

Er zijn diverse soorten whisky’s, er zijn whisky’s uit Ierland, Schotland, Canada, Amerika en nog veel meer. Elk verschilt weer van de ander, de ene is anders bereid of heeft een ander ingrediënt in de whisky zitten, daarom verschillen ze ook allemaal van smaak. Welke whisky vindt u het lekkerst, kies nu de whisky en glas die bij uw past.

Online whisky kopen

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *