0

Amoxicilline

Amoxicilline

Amoxicilline is een medicijn dat gerekend wordt tot de verzamelgroep penicilline-antibiotica. Dit geeft al aan dat dit medicijn wordt gebruikt bij infecties met bacteriën. Dit kunnen infecties zijn van de luchtwegen, maar ook bij blaasontsteking, hersenvliesontsteking , huidinfecties en maag -en darmzweren is amoxicilline een adequaat geneesmiddel. Dit medicijn wordt verder nog voorgeschreven bij de ziekte van Lyme en bij een SOA als Chlamydia. Dit geneesmiddel doodt de bacteriën en wekt meestal binnen enkele dagen.


Voor wie?


Amoxicilline is zowel door kinderen als door volwassenen te gebruiken. Vanzelfsprekend is de dosering voor kinderen lager dan voor volwassenen. U kunt dit medicijn in verschillende vormen voorgeschreven krijgen, namelijk in de vorm van:
•    Capsules
•    Oplostabletten
•    Drank
•    Druppels

Amoxicilline begint binnen twee uur al met zijn bacterie dodende werking. Een dosis van dit medicijn werkt gemiddeld zo’n zes tot acht uur. U gebruikt dit medicijn als een kuur die meestal wordt voorgeschreven voor de duur van vijf tot tien dagen. Belangrijk is dat u de gehele kuur afmaakt. Dus ook in het geval de klachten over zijn, want dit wil niet zeggen dat alle bacteriën al gedood zijn.


Bijwerkingen van Amoxicilline:


Geen geneesmiddel zonder bijwerkingen en zo heeft u hier dus ook mogelijk mee te kampen bij het gebruik van amoxicilline. Of u met deze bijwerkingen te maken krijgt is van tevoren vaak niet te zeggen. Behalve als u al weet dat u gevoelig bent voor één van de bestanddelen. Er wordt onderscheid gemaakt in de frequentie van de bijwerkingen en wel op onderstaande wijze:’
    •    Zelden:
Maag -en darmklachten, jeuk en huiduitslag en schimmelinfecties
    •    Zeer zelden:
Allergie, hoofdpijn en duizeligheid, ernstige vorm van diarree (darmontsteking), leveraandoeningen, een tekort aan witte bloedlichaampjes, verkleuring van de tanden.

Deze opsommingen van (mogelijke) bijwerkingen is zeker niet volledig. Leest u daarom altijd goed de bijsluiter van dit geneesmiddel.


Verkrijgbaarheid/ waar te koop:


Amoxicilline wordt door artsen voorgeschreven en is daarmee ook zonder recept verkrijgbaar. Het is onder verschillende merknamen te koop, soms in combinatie met een andere werkzame stof. U kunt bij de internet apotheek ook online amoxicilline kopen zonder recept. U heeft hier dan uiteraard geen voorschrift voor nodig. Bekijk ook de bijsluiter. Tegenwoordig wordt dit medicijn ook online aangeboden zonder recept. Zet uw gezondheid echter hiervoor niet op het spel en koop alleen de gereguleerde amoxicilline. Zo bent u er daadwerkelijk zeker van dat u het medicijn gebruikt dat u nodig heeft.

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *