0

NLP als praktisch hulpmiddel voor managers

Ieder bedrijf heeft tal van leiders, managers, chefs, afdelingshoofden, projectleiders, projectmanagers, controllers, directeuren, CEO’s, CFO’s, etc. etc. Wat hebben al deze mensen gemeen? Dat ze dagelijks leiding moeten geven aan andere mensen. Dat gaat met vallen en opstaan. En met fouten. Maar daar leer je natuurlijk weer van!

Dit is precies wat een goede leider een goede leider maakt: hij leert van zijn fouten! En hij verbetert zich continu. Daardoor wordt hij iedere dag weer beter in zijn vak. Een praktisch hulpmiddel voor al die leiders en managers is NLP.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. En betekent zoveel als het bewust leiden van het onderbewuste door middel van taal. En dat is de core business van leiders! Ieder mens heeft immers een onderbewuste (aka: gevoel) dat verantwoordelijk is voor meer dan 90% van de beslissingen die men neemt. Als je dat dus op een goede wijze weet te leiden dan motiveer je je medewerkers het beste in zichzelf naar boven te halen. En dat doe je door middel van taal. Praten is tenslotte een core business van managers!

Als je meer wilt weten over NLP dan zijn er natuurlijk heel veel websites. Maar als je specifiek wilt weten hoe je NLP toepast om als manager iedere dag beter leiding te geven, kijk dan eens op harryheijligers.com of voor een uitgebreide lijst met NLP tips kan je ook hier kijken.

Leiding geven is mensenvak en hoe beter je mensen begrijpt, hoe gemakkelijker het wordt om leiding te geven. Als bonus krijg je dan ook nog dat je jezelf beter leert begrijpen. Hoe mooi is dat!

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *