0

Hoe je van acne en pigmentvlekken afkomt

Acne en pigmentvlekken effectief behandelen

Acne en pigmentvlekken kunnen met elkaar in verband staan. Wanneer je op jongere leeftijd of nu nog steeds veel last hebt van acne, dan kan dit op ten duur pigmentvlekken veroorzaken. Doordat de huid iedere keer beschadigd doordat het acne wondje opengaat, kan het voorkomen dat pigment zich gaat ophopen. Om dit tegen te gaan kun je tretinoine crème of acid a vit crème gebruiken.

Wat is Acid a Vit?

Acid a vit is een geneeskrachtige crème dat voorgeschreven wordt bij de behandeling van ernstige acne en andere huidaandoeningen zoals pigmentvlekken. Zo is de crème voorzien van Tretinoïne, wat een stimulerend effect heeft op de celdeling in de huid. Ook bied de crème een verdovend effect en heeft het een pijnstillende werking.

Wat is Tretinoine creme?

Ook dit middel wordt veel voorgeschreven bij de behandeling van acne en jeugdpuistjes. Tretinoine crème bestaat uit een vitamine A zuur en heeft net als de Acid a Vit een stimulerende werking op de celdeling van de huid.

Pigmentophopingen beter voorkomen dan behandelen

Pigmentvlekken gaan vaak moeilijk weer weg, daarom kun je pigmentophopingen beter voorkomen dan behandelen. Wanneer je veel last hebt van acne, maar ook gevoelig bent voor pigmentvorming, is het uiterst belangrijk dat je altijd naar buiten gaat met een goede gezichtsbescherming. Hierbij kun je denken aan een zonnebrandcrème met hoge spf van minimaal spf 30.

Overige tips tegen acne / jeugdpuistjes

Om acne te voorkomen en verminderen is een goede gezichtsroutine een must. Het is belangrijk dat je minimaal één keer per dag je gezicht grondig reinigt. Dat doe je het beste als volgt:

  • Haal eerst altijd je make-up eraf met een goede make-up remover
  • Reinig je gezicht vervolgens heel grondig met een gezichtsreiniger
  • Als laatste stap is het belangrijk dat je een goed tonic product gebruikt, het liefst eentje zonder alcohol en met natuurlijke ingrediënten.

Vergeet ook zeker niet je gezicht goed te hydrateren. Heb je een vette huid maar is deze wel zeer gevoelig? Kies dan voor een milde niet vettige dag of nachtcrème. Vraag bij je lokale apotheek naar het beste product voor jouw huid.

Over Stoeh

Stoeh is een populaire website waar je geneesmiddelen van verschillende online apotheken kunt vergelijken. U kunt via dit handige portaal eenvoudig navigeren naar het geneesmiddel waar u naar zoekt. U kunt daarna op een duidelijke manier alle informatie nalezen hoe deze medicijnen werken, daarna kunt u direct door klikken naar de meest discrete en bovendien voordeligste online apotheek om het product online te bestellen.

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *