0

Italiaanse scooter uit China

Er zijn veel scootermerken, van de meeste heb je waarschijnlijk niet eerder gehoord. De BTC Riva bijvoorbeeld, die lijkt weer veel op een Turbho scooter, of een IVA scooter, en een Killerbee scooter. Wat maakt een BTC Riva anders dan deze merken, of zijn ze hetzelfde? Ze hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen; het zijn allemaal scooters die geïnspireerd zijn op de originele Vespa scooter uit Italië. Laat je niet om de tuin leiden door namen als BTC Riva en Grande Retro, ondanks de Italiaanse naamstelling hebben ze allemaal dezelfde herkomst: China.

Italiaanse scooter uit China

Hoe zit het eigenlijk, waar komt een BTC Riva eigenlijk vandaan? Net als de andere merken die we noemde komen deze scootermerken uit China. De klassieke Vespa look wordt gekopieerd en met goedkopere productietechnieken en ook goedkopere onderdelen nagemaakt. Steeds als er een nieuwe Vespa uitkomt zullen de andere merken volgen met een soortgelijk model. De BTC Riva lijkt bijvoorbeeld veel op de Vespa Sprint. Ook andere merken brengen soortgelijke scooters uit.

Overeenkomsten en verschillen

Laten we voorop stellen dat een Vespa scooter technologisch vernieuwender is dan een BTC Riva, met dat prijsverschil is dat eigenlijk ook vanzelfsprekend. Daarnaast heeft een Vespa een stalen overkapping, de BTC Riva en andere Chinese merken gebruiken kunststof. Onder de kap huist een wat oudere technologie, de motor is soms wat minder zuinig, de onderdelen zijn niet van gelijke kwaliteit. Toch kunnen budget retro scooters best interessant zijn.

Welke retro scooter kiezen?

Als een Vespa toch wat te duur is, en leasen is geen optie is kun je kiezen voor een BTC Riva, Grande Retro, Turbho of IVA. Omdat al deze merken iets andere uitvoeringen aanbieden is vergelijken van merken en modellen aan te raden. Kies daarom voor een webshop die meer keuze biedt, dan vind je vast de scooter die bij jou past. Denk aan unieke features als een 12 Volt aansluiting of een extra diefstalbeveiliging.

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *