0

Energie Vergelijken, Overstappen en Besparen

Energie overstappen

Veel mensen vragen zich af of je vroegtijdig van energieleverancier over mag stappen. Ondanks wat veel mensen denken mag dit wel. In Nederland mag je zelf bepalen van wie jij je stroom en gas geleverd wilt krijgen. Op deze manier kun je een leverancier vinden die bij je past. Als je bijvoorbeeld veel om het milieu geeft en daarom graag gebruik wilt maken van groene stroom, is er een energielabel voor jou. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je voordat je contract is afgelopen overstappen van energie. Bijvoorbeeld wanneer je verhuist of als je niet tevreden bent met je huidige energieleverancier. Ondanks dat je het niet zomaar doet, zou het je wel eens veel geld kunnen besparen.

Waarom overstappen van energie

Een belangrijke reden om over te stappen zou kunnen zijn dat je niet langer tevreden bent met je huidige leverancier. Maar misschien wel een belangrijkere reden is omdat je veel geld zou kunnen besparen als je over zou stappen naar een andere leverancier. Mocht je contract met je huidige leverancier aflopen is het altijd verstandig om even om je heen te kijken naar andere energiemaatschappijen.

Waarom energie vergelijken

Elk huishouden is anders en verbruikt anders en energieleveranciers spelen hierop in. Ze bieden allemaal een andere prijs voor het verbruikte vermogen of verbruikte kubieke gas. En niet alle energieleveranciers bieden groene stroom aan. Door energie te vergelijken kom je op de goedkoopste energie die bij jouw wensen past.

Wat zijn de ervaringen

Er zijn verschillende energievergelijkingssites die het voor jou een stuk makkelijker maken om de perfecte stroom bij jou te vinden. Omdat er veel leveranciers worden aangeboden hebben we hier een aantal ervaringen voor jou.

Energie bij Energie direct

Het is altijd lastig om af te gaan op reviews op het internet. Veel problemen met Energie direct lijken te komen, omdat mensen hun rekeningen niet meer konden betalen. Wanneer dit gebeurde moesten zij een borg betalen van €600,00 en werden zij verzocht zich aan te sluiten bij een andere energieleverancier om afsluiting van het netbeheer te voorkomen. Andere problemen die zich voordoen hadden te maken met een hoge jaarafrekening nadat hun termijn kosten vrij laag waren. Energiedirect antwoordden beleeft en snel op de ervaringen van hun klanten en leken altijd bereid te zijn naar oplossingen.

Energie bij Qurrent

Qurrent ervaringen waren niet heel positief. Ondanks dat ze bereid leken op zoek te gaan naar oplossingen voor hun klanten, bleek dit later niet het geval te zijn. Op het forum werd gevraagd om meer informatie, maar er werd niks mee gedaan. Omdat Qurrent niet alleen naar de betaal geschiedenis van de nieuwe klanten kijken, maar ook van het adres werden veel nieuwe klanten gezien als wanbetalers waardoor zij direct verplicht werden om een flinke borg te betalen om klant te kunnen worden.

Wel of niet overstappen van energie

Het probleem met reviews en de Qurrent ervaringen is altijd dat de slechte ervaringen sneller gedeeld worden dan goede ervaringen. Al deze reviews hoeven dus niet te betekenen dat het allemaal slecht zal aflopen wanneer je bij deze energieleverancier aansluit.

Waar je op moet letten als je overstapt

De makkelijkste plek om te beginnen zijn vergelijkingssites. Bel je huidige leverancier en de leverancier waar je naartoe wilt overstappen. Mocht je eerder willen overstappen dan dat je contract is afgelopen informeer dan naar de overstapboete. Het is makkelijk om tunnelvisie te krijgen bij het lezen van de reviews online, waak er dus voor als je hier mee bezig bent.

Tip: Meld je eens aan bij een energiecollectief en ontvang regelmatig mooie energieaanbiedingen.\

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *