0

GIN: Klantenservice via Messaging Apps

Met de explosieve groei aan communicatiekanalen wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om overal bereikbaar te zijn. Een nieuwe startup genaamd GIN maakt het mogelijk om via één dashboard met klanten op meerdere kanalen zoals FB Messenger, WhatsApp, WeChat en Telegram te communiceren. Hoewel GIN pas enkele weken geleden is gelanceerd, heeft het al jarenlange ervaring met messaging en klantcontact. GIN is namelijk onderdeel van het in 1999 opgerichte CM. Maak kennis met GIN: de customer care tool van CM.

Met de appcare tool GIN kunnen bedrijven communiceren met alle klanten op alle kanalen via één dashboard. Zo kun je klanten te woord staan via onder meer Facebook Messenger, WhatsApp en WeChat. Bovendien wordt deze nieuwe customer contact tool ondersteund door de nieuwste technologische features en kun je deze koppelen aan je CRM systeem. Ook kun je met meerdere personen samenwerken in dit dashboard en gesprekken naadloos overdragen aan andere collega’s of afdelingen. Bovendien integreert GIN ook chatbots, de virtuele assistent die automatisch maar gepersonaliseerd antwoord geeft op veel gestelde vragen.

Innovatiedrang
Deze innovatiedrang heeft GIN niet van een vreemde. Toen CM in 1999 begon met het versturen van SMS berichten, hebben ze meermaals gehoord dat er geen toekomst zat in SMS. Maar het tegendeel is gebleken, nu CM nog altijd miljoenen berichten per dag verstuurt. En dan hebben we het nog niet gehad over CM’s Hybrid messaging, One Time Passwords en AutoCollect. GIN profiteert van alle ervaring die CM door de jaren heeft opgedaan met messaging, development en interactie. Bovendien kunnen klanten van GIN gebruikmaken van alle features die het messaging platform van CM te bieden heeft. Zo ben je niet alleen bereikbaar op alle messaging apps zoals Facebook Messenger en WhatsApp, maar kun je ook de overige messaging diensten van CM inzetten om je klanten altijd en overal te bereiken.

GIN gooit klantcontact in de remix en wil klantenservice zo makkelijk mogelijk maken. Daarom biedt GIN niet alleen een gebruiksvriendelijk dashboard om met klanten op alle messaging apps te kunnen communiceren. GIN maakt het ook het mogelijk dat je de meest gestelde vragen door speciaal ontwikkelde chatbots laat beantwoorden. Zo krijgen klanten direct antwoord als ze contact met je opnemen. Dit verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar ook de efficiëntie van jouw klantenservice.

Solide basis 
Hoewel de appel niet ver van de boom valt, zijn CM en GIN natuurlijk niet hetzelfde. CM hoort al langer bij de gevestigde orde en is een bewezen succesvol platform voor klantcontact. GIN is een nieuwe naam in een markt die nog in opkomst is. Een markt die dagelijks in beweging is. Daarom kiest GIN voor een frisse, flexibele aanpak. GIN zal zich in hoog tempo ontwikkelen tot hét customer contact platform dat perfect aansluit op de behoefte van de klant. “Natuurlijk stond CM zo’n 18 jaar geleden in exact dezelfde schoenen als GIN nu, dus een onontdekte markt schrikt ons niet af,” zegt Daan Gönning, product manager van GIN. “GIN is dan misschien nieuw en jong, maar het is gebouwd op de ervaring en kennis van CM. En we zijn niet bang om de markt van klantcontact totaal op zijn kop te gooien.”

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *