0

Betoverd door Togo

Betoverd door Togo

Wil jij Afrika leren kennen? Denk dan eens aan Togo. Want in Togo kom je in aanraking met alle verschillende kanten van het Afrikaanse continent.  Een geweldige reisbestemming voor iedereen die het maximale uit zijn of haar vakantiedagen wil halen!

Oude stamcultuur

De belangrijkste volkeren in Togo zijn de Ewe en de Kabye. Samen maken deze volkeren ongeveer de helft van de bevolking uit. Er zijn echter nog veel andere stammen, elk met hun eigen gebruiken en gewoonten. Via Captain Afrika https://captain-africa.be/ leer je de Tem, de Peul en nog veel meer volken kennen en waarderen.  En wat te denken van de Tamberma, die bekend staan om hun mooie “kastelen” gemaakt van leem?

Voodoo

Voor de wat dapperder reiziger is het ook mogelijk om een echte voodoo-ceremonie bij te wonen. Lijkt het echte voodoo een beetje op het beeld zoals wij in het westen dat hebben? Gaat de Voodoo priester echt in de weer met poppetjes, haren, nagels en een naald? Of zit er een hele wereld achter, die wij westerlingen helemaal niet zien? Ontdek het zelf.

Geschiedenis

Als je een ongemakkelijke confrontatie met het verleden niet uit de weg gaat, bezoek dan Togoville. Hier werden vroeger slaven geronseld, die vervolgens naar Tahiti werden verscheept.

Leer ook over de Eerste Wereldoorlog. Deze werd niet alleen uitgevochten in de loopgraven in Europa, maar ook in Afrika. Togo was tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog een Duitse kolonie. Bij het uitbreken van de  oorlog werd het echter al snel veroverd door de Britten en de Fransen.  De overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog zijn in Togo nog steeds te bezichtigen.

Ook kun je de overblijfselen bezoeken van het slavernijverleden van Togoville. In vroeger tijden werden hier namelijk slaven geronseld, die vervolgens naar Tahiti werden verscheept.

Bijkomen

Even bijkomen van al deze nieuwe prikkels? Porto Seguro doet haar naam eer aan. Met mooie en veilige stranden is deze plaats inderdaad een “veilige haven” om even bij te komen en te genieten van de zon.

Wil je meer weten en een reis naar Togo gaan boeken of meer informatie wilt lezen over reizen naar West Afrika? Ga dan naar de volgende link: Reizen naar West Afrika

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *