0

Met een toiletkruk ga je gezond naar de WC

Het gebruik van een toiletkruk verbetert je stoelgang. Het is gezonder om te toiletteren met een toiletkrukje. Daarnaast voorkomt de kruk ook nog eens aambeien, obstipatie en blaasontsteking. Hoe dat kan? Heel simpel.

Waarom is een toiletkruk gezond voor je?

Zoals gezegd; dat is vrij eenvoudig. Door op de WC gebruik te maken van een toiletkrukje, toiletteer je in een gezondere houding. Je knieƫn komen in deze houding boven je heupen uit. Dat komt dichter bij onze natuurlijke houding voor het doen van onze behoeften, dat is namelijk in de hurkpositie.

Door het hurken te benaderen komen je darmspieren in ontspanning. Daardoor ontstaat er een rechtere doorgang en kan men eenvoudiger toiletteren. Er hoeft dan niet zoveel druk gezet, of geperst te worden. Dus gezonder toiletteren doe je met een eenvoudige en goedkope toiletkruk.

Dat klinkt toch vrij logisch he? In de gebruikelijke zithouding op een zittoilet, wordt de puborectale spier aangespannen. Door een toiletkruk te gebruiken zal deze puborectale spier ging ontspannen. Door de hurkhouding die wordt aangenomen met behulp van de kruk zal de anorectale hoek gestrekt worden. Er ontstaat dan een rechte doorgang door het hurken. Dit bevordert de stoelgang.

Aambeien voorkomen met de WC kruk

Naast dat het toiletteren op zichzelf gezonder is, voorkomt de WC kruk ook nog andere bijverschijnselen. Zo helpt de toiletkruk ook tegen aambeien. Ook in Nederland hebben veel mensen last van aambeien, men praat er niet zo graag over, maar een WC kruk kan helpen tegen aambeien.

Obstipatie tegen gaan met een toiletkruk

Mensen proberen vaak veel te doen tegen obstipatie. Andere eetgewoontes, medicatie en meer bewegen zijn veel voorkomende oplossingen. In veel gevallen blijkt het toch lastig om obstipatie tegen te gaan. Ook met een toiletkruk is het niet altijd verholpen, maar er zijn veel positieve geluiden over het tegengaan van obstipatie met een toiletkruk.

Blaasontsteking voorkomen

Tot slot kan de WC kruk eraan bijdragen om blaasontsteking te voorkomen. Door minder druk te zetten op je darmen, zullen deze ook minder gevoelig zijn voor blaasontsteking.

Dus waar wacht je nog op? Ga gezonder toiletteren met een toiletkruk. Tevens helpt het bij veel voorkomende toilet- en darmproblemen. Een simpel krukje dat vele problemen kan voorkomen en genezen.

 

Mert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *